Nyt on hyvä aloittaa blogi ehkä epäonnistuneimmasta otoksesta pitkiin aikoihin, eli juustokakku jossa reunakalvot kuttuilivat ja raidatkin ovat vinossa. Toki olisi aina soveliasta harkita hieman tarkemmin minkä kokoiseen kakkuvuokaan lähtee rakentamaan niin ei tarvitse paniikissa jatkaa reunakalvoa reunakalvolla ja sillä aiheuttaa ylimääräisiä raitoja.


kolmensuklaanjuustokakku.jpg

Pohjana tässä on Kinuskikissan kaakaoinen levykakkupohja gluteenittomana, eli siis:

Taikina:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl Sunnuntain Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

200 astetta uunin keskitasolla, 8 min

Moussen ohjeet löytyi Sisko Sokerisen blogista, eli:

Tummasuklaamousse:
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g tummaa suklaata
1,5 rkl sokeria
3 liivatelehteä

Maitosuklaamousse:

2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g maitosuklaata
1,5 rkl sokeria
3 liivatelehteä

Valkosuklaamousse:
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g valkosuklaata
1,5 rkl sokeria
3 liivatelehteä


Täyte valmistetaan sekoittamalla ensin kerma, sokeri ja tuorejuusto. Sitten joukkoon lisätään sulatettu suklaa. Viimeisenä sulatetaan liuotetut liivatteet muutamaan ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä, ja sekoitetaan ohuena norona täytteeseen. Minullahan tässä kävi niin että laitoin vain yhden ruokalusikallisen vettä liivatteiden sekaan joten massat jäivät hieman liian paksuiksi, eli vettä saa olla, mutta ei kuitenkaan liioitellen.

Minä tein tämän niin, että aloitin tummasta suklaasta, tein täytteen kaikessa rauhassa ja kaadoin kakkupohjan päälle.  Sitten heitin yleiskoneen pallovatkaimen ja kulhon tiskikoneeseen pikaohjelmalla pyörimään n. puoleksi tunniksi ja kakku oli tämän aikaa jääkaapissa, tiskarin stopattua aloin valmistamaan maitosuklaakerrosta ja tällä välin oli alin kerros jo hyytynyt sen verran että uskalsin toisen kaataa päälle. Ja sama uusiksi valkosuklaan kohdalla.

Kun antaa kakun levätä rauhassa yön yli voi sen koristella miten haluaa, minä itse jätin tämän kakun "nakuksi", eli meni sellaisenaan.