Alkujaan minun piti lasten kanssa tehdä mangojuustokakku koska lasten isomummu tulee kyläilemään, mutta kaupassa kävikin ilmi että tavarantoimittajalla on vaikeuksia ja säilyke-mangoa ei ole, sitten ryhdyttiin soveltamaan. Tämän myötä syntyi siis Sitrusjuustokakku.

sitrusjuustokakku.jpg

Pohjana jälleen Kinuskikissan levykakkupohja, eli siis tämä tavallinen:

Taikina:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

200 astetta ja 8 minuuttia.

Ensimmäinen täyte:

4 liivatelehteä
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
2,5 dl Flora Vispiä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Lisää tuorejuuston sekaan sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi massaksi. Vatkaa Flora Vispi pehmeäksi vaahdoksi.

 

Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liuota ne tilkkaan (esim. 3 rkl) kiehuvan kuumaa vettä. Liruttele hieman jäähtynyt liivateseos tuorejuustomassan sekaan ja sekoita samalla huolellisesti. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään rauhassa vähintään pariksi tunniksi.

Kiille:
2 liivatelehteä
1 prk (425 g) säilykemandariinia
½ dl sokerilientä mandariinipurkista

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mandariiniviipaleet esim. sauvasekoittimella tai kuten minä tein niin monitoimikoneella; muista säästää säilykepurkin liemestä puoli desiä liivatteiden sulattamista varten. Kuumenna neste kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Liruta liivateseos ohuena nauhana mandariinisoseen joukkoon, sekoita hyvin ja kaada kiille kakun päälle. Nosta jälleen jääkaappiin, kunnes myös kiille on hyytynyt.

 

Pyöräytä veitsellä kakun reunojen ympäri ennen kuin irrotat vuoan, juustokakuissa muuten hommaa helpottaa huomattavasti reunakalvot, ei tarvitse taistella lainkaan reunavuoan irroituksen kanssa!